joi, 12 mai 2016

Ichin Ana Maria
Spînu Beatrice Andreea



     Prin artă oamenii își exprimă sentimentele, trăirile, viziunea asupra lumii, asupra lucrurilor din viața cotidiană. Arta este tot ce ne înconjoară de la sunetele care fac muzica până la culorile care definesc pictura.

          Primul argument este acela că prin artă, oamenii învață să-și expună sentimentele. De exemplu, un pictor, atunci când pictează o furtună, poate fi nervos în acel moment, prin realizarea lucrării reușind să-și exteriorizeze sentimentele. Prin artă nu se înțelege doar pictură, muzică, dans, teatru, literatură. Oricare dintre acestea ajută la formarea caracterului și personalității unei persoane, mai ales a tinerilor care astăzi nu prea știu să-și exteriorizeze sentimentele.


            Al doilea argument se referă la modul de formare al oamenilor, dar la cunoașterea trecutului. Educarea nu constă doar în a ști să scrii, să citești, ci și în a-ți cunoaște trecutul și marii reprezentanți ai țării. De exemplu, o persoană ce nu a vizitat niciodată un muzeu, nu a ascultat niciodată muzică clasică sau nu a citit niciodată creații ale marilor poeți și scriitori nu are același nivel de educație cu una care a citit cel puțin o poezie.


          În concluzie, arta are un rol în educare tinerilor, unul foarte important, motivele fiind explicate mai sus. A exclude arta din educația unui copil este sinonim cu a exclude educația din creșterea unui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu